Tutireceptek.hu fejléc

.Pulykamellcsíkok barackos-mogyorós szósszal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg pulykamellfilé
3 evőkanál napraforgóolaj
3 evőkanál vegeta ételízesítő
1 konzerv felezett őszibarack
1 evőkanál gyömbérpor
1 teáskanál őrölt fahéj
2 üveg salsa szósz (készen kapható –
chipsekkel szokták mártogatni)
5 dkg mogyoró (nem sós)

Elkészítés:
A húst megmossuk, kb. 1 cm széles, hosszú csíkokra vágjuk. Hullámosan hurkapálcára szúrjuk. Az olajat összekeverjük az ételízesítővel, a húsra kenjük, és a hűtőben kb. 1 órát pácoljuk.

Barackos szósz: A barackot lecsepegtetjük, és villával összetörjük, vagy összeturmixoljuk. Elkeverjük a gyömbérrel, a fahéjjal és a salsa szósszal. Mogyorós szósz: A mogyorót apróra vágjuk. A salsa szószt megmelegítjük, belekeverjük a mogyorót. A nyársra húzott húsokat a grillrácsra fektetjük, és többször megforgatva ropogósra sütjük. A mártásokkal együtt azonnal kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 626 kcal

A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell eperszósszal » Csirke mézes szójaszósszal » Rántott cékla sajtszósszal » Joghurttorta eperszósszal
» Csirkecomb almaszósszal » Csípős csirke, szósszal » Panna Cotta epres szósszal » Újburgonya meggyszósszal
» Sült hal uborkaszósszal » Sertéskaraj hagymaszósszal » Oldalas cserépedényben » .Kacsasült almával
» Erdéicsírke » Csirkemáj római tálban » Csikós-tokány1 » Kokuszos rántott csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.