| .Pulykamellcsíkok barackos-mogyorós szósszal receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg pulykamellfilé 3 evőkanál napraforgóolaj 3 evőkanál vegeta ételízesítő 1 konzerv felezett őszibarack 1 evőkanál gyömbérpor 1 teáskanál őrölt fahéj 2 üveg salsa szósz (készen kapható – chipsekkel szokták mártogatni) 5 dkg mogyoró (nem sós) Elkészítés: A húst megmossuk, kb. 1 cm széles, hosszú csíkokra vágjuk. Hullámosan hurkapálcára szúrjuk. Az olajat összekeverjük az ételízesítővel, a húsra kenjük, és a hűtőben kb. 1 órát pácoljuk. Barackos szósz: A barackot lecsepegtetjük, és villával összetörjük, vagy összeturmixoljuk. Elkeverjük a gyömbérrel, a fahéjjal és a salsa szósszal. Mogyorós szósz: A mogyorót apróra vágjuk. A salsa szószt megmelegítjük, belekeverjük a mogyorót. A nyársra húzott húsokat a grillrácsra fektetjük, és többször megforgatva ropogósra sütjük. A mártásokkal együtt azonnal kínáljuk. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 626 kcal A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |