| Pulykamell tejszínes-mazsolás gombamártásban receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet pulykamell 5 dl tej 10 dkg vaj 15 dkg gomba 2 dl száraz fehérbor 1 dl tejszín 1 marék mazsola Elkészítés: A pulykamell szeleteket rostjaira merőlegesen bevagdossuk. Besózzuk, majd a tejjel leöntjük. 1 éjszakát hűtőszekrényben állni hagyjuk. Másnap vajon egy teflon edényben a lecsepegtetett hússzeletek mindkét oldalát megsütjük. Forrón tálra helyezzük és melegen tartjuk. A visszamaradt vajban néhány perc alatt a felszeletelt gombát megsütünk. 2 dl száraz fehérborral és 1 dl tejszínnel felöntjük, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát. Sózzuk, borsozzuk, fedő nélkül a levet felére főzzük. A tejszínesgombaszószba visszatesszük a hússzeleteket, átforraljuk, majd burgonyapürével tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |