Tutireceptek.hu fejléc

Pulykamell tejszínes-mazsolás gombamártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet pulykamell
5 dl tej
10 dkg vaj
15 dkg gomba
2 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
1 marék mazsola

Elkészítés:
A pulykamell szeleteket rostjaira merőlegesen bevagdossuk. Besózzuk, majd a tejjel leöntjük. 1 éjszakát hűtőszekrényben állni hagyjuk.

Másnap vajon egy teflon edényben a lecsepegtetett hússzeletek mindkét oldalát megsütjük. Forrón tálra helyezzük és melegen tartjuk.

A visszamaradt vajban néhány perc alatt a felszeletelt gombát megsütünk. 2 dl száraz fehérborral és 1 dl tejszínnel felöntjük, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát. Sózzuk, borsozzuk, fedő nélkül a levet felére főzzük.

A tejszínesgombaszószba visszatesszük a hússzeleteket, átforraljuk, majd burgonyapürével tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marika pulykamell tortája » Birsalmás pulykamell » Pulykamellragu leves » Pulykamell raclette
» Őszibarackos pulykamell » Almás-citromos pulykamell » Sajtos-sonkás pulykamell » Furfangos pulykamell
» Pulykamell+gombás mártás » Pikáns leves pulykamellből » Füstölt pulykamellsaláta » Brokkolis pulykamell
» töltött pulykamell » Lecsós pulykamell pörkölt » Bajor pulykamell tekercs » Rántott pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.