| Csokoládés-céklás sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3/4 pohár liszt 1/2 teáskanál szódabikarbóna 1 csipet só 1/2 pohár cukor 3 db tojás fél pohár étolaj 1/2 pohár reszelt főtt cékla 1 tábla keserű csoki 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: A méréshez használt pohár űrtartalma 250 ml. Vízgőz felett egy kis edényben olvasszuk fel a csokoládét. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. Másik keverőedénybe tegyük bele a tojásokat, a cukrot és az olajat. Habverővel keverjük körülbelül két percig, majd keverjük hozzá a megfőzött és lereszelt céklát, az olvasztott csokoládét és a vaníliás cukrot. Utána óvatosan dolgozzuk bele a lisztes keveréket. Jól kiolajozott és liszttel meghintett közepes méretű tepsiben 150 fokon legalább 25-30 percig süssük. Mielőtt kivennénk a sütőből, célszerű fogvájóval sütéspróbát végezni. Ha a tésztába szúrt fogvájóra már nem ragad a sütemény tésztája, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a süteményünk. Hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk kockára, tetejét porcukorral hintsük meg. Süthetjük muffin sütőformában is. A receptet beküldte: deakilona72@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |