| Karácsonyi keksz receptHozzávalók: 12 dkg zabpehely 24 dkg finomliszt 10 dkg cukor 2 zacskó vaníliás cukor 1 zacskó sütőpor őrölt fahéj őrölt szegfűszeg 12 dkg margarin - 1 nappal előtte kivenni a hűtőből! 2 evőkanál méz 2 db egész tojás Elkészítés: A száraz alapanyagokat egy keverőtálba mérem, fakanállal összekeverem. Beleteszem a nedves hozzávalókat, és kézzel tésztává gyúrom. Fél órát pihentetem a hűtőben, majd kinyújtom (max. 3-4 mm vastagra), szaggatom és sütöm. (Szaggatás helyett lehet kis gombócokat formázni és a sütőpapírra lapítani.) Tanácsok: Sütés: egy gyengébb gáztűzhelyben nagy lángon kb. 10 perc/tepsi. Ez a mennyiség kb. 2,5-3 nagy tepsire elég. A fahéj és a szegfűszeg nélkül a zabpelyhet helyettesíthetjük mással is (pl. kókuszreszelékkel vagy csokidarabokkal). Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: iblis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |