Tutireceptek.hu fejléc

Omlós keksz mogyorókrémmel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12,5 dkg vaj
4 dkg porcukor
22 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
1 tk sütőpor
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
mogyorókrém az összeragasztáshoz

Elkészítés:
Egy keverőtálba tegyük bele a puha vajat, majd adjuk hozzá a porcukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot, és robotgéppel keverjük habosra.

Ezután adjuk hozzá a lisztes-keményítős-sütőporos keveréket, majd egyesével a tojások sárgáját. Keverjük alaposan össze, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk át a tésztát.

A simára gyúrt tésztát csomagoljuk be fóliába, és tegyük be kb. 30 percre a hűtőbe.

A hűtőből kivett tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra, és egy 4-5 cm-es szaggatóval szaggassuk ki a korongokat.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a kiszaggatott tésztakorongokat. A kekszeket helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 percig, hogy éppen csak színt kapjanak a kekszek. (Én légkeverés, 150 fokon, 10 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd a korongokat ragasszuk össze mogyorókrémmel.

Tanácsok:
Tálalás előtt a korongok tetejét szórjuk meg ízlés szerint porcukorral, és így kínáljuk. (Jól zárható dobozban 1-2 hétig tárolhatjuk.)

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Omlós fahéjas keksz » Sütőtökös-diós-kekszgolyó » Svéd gyömbéres keksz » Csavart, kétszínű keksz
» Gyömbéres-narancsos keksz » Tejfölös fincsi kekszcsoda » Anzac keksz » Diós, mogyorós keksz
» Citromos fehércsokis keksz » Keksz » Csokoládés fogyikeksz » Csokis kekszes édesség
» Zabpelyhes keksz variáció » Keksztekercs II. » Albert kekszes » Zabpelyhes-áfonyás keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.