Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés halom recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5dkg tejcsokoládé
10dkg vaj vagy margarin
48g cukor
2tojás
21dkg liszt
4,5dkg étkezési keményítő
10g sütőpor
8g kakaópor
6dl tej
3-4csepp rumaroma
2,5dkg étcsokoládé
sütőpapír
hurkapálcika

Elkészítés:
1.2,5dkg tejcsokoládét finomra lereszelünk.Robotgép habverőjével a vajat és a cukrot krémesre keverjük.Egyenként beledolgozzuk a tojásokat,majd a tejjel váltogatva hozzáadjuk a keményítővel,a sütőporral,a kakaóporral és a reszelt csokooládévalelvegített lisztet.Rumaromával ízesítjük,majd teáskanállal két,sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat rakunk belőle.Egymás után előmelegített sütőbe toljuk,és 200fokon,tepsinként13-15perc alatt megsütjük.Rácsra szedve állni hagyjuk.
2.A maradék tejcsokoládét és az étcsokoládét forró vízfürdőben külön-külön megolvasztjuk.A sütemények felének az alját étcsokoládéval, a többit tejcsokoládéval megkenjük.A csokoládérétegre néhány csepp másik színű csokoládét teszünk,majd hurkapálcikával márványosra keverjük.Legalább 2órát száradni hagyjuk.

Elkészítési idő: 3 perc

A receptet beküldte: moncsibaba100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés teberizs II » Csokoládés kekszsütemény » Csokoládés narancsbomba » Csokoládés lepény
» Csokoládés diótorta » Csokoládés mézeskalács » Csokoládés Hullám » Csokoládés-céklás sütemény
» Csokoládés szelet » Csokoládés piskótarétes » Csokoládés mascarpone » Hideg csokoládésrízs
» Csokoládés tejszínfagylalt » Csokoládés holdacskák » Csokoládés biscotti » Csokoládés profiterole


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.