| Csokoládés halom receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5dkg tejcsokoládé 10dkg vaj vagy margarin 48g cukor 2tojás 21dkg liszt 4,5dkg étkezési keményítő 10g sütőpor 8g kakaópor 6dl tej 3-4csepp rumaroma 2,5dkg étcsokoládé sütőpapír hurkapálcika Elkészítés: 1.2,5dkg tejcsokoládét finomra lereszelünk.Robotgép habverőjével a vajat és a cukrot krémesre keverjük.Egyenként beledolgozzuk a tojásokat,majd a tejjel váltogatva hozzáadjuk a keményítővel,a sütőporral,a kakaóporral és a reszelt csokooládévalelvegített lisztet.Rumaromával ízesítjük,majd teáskanállal két,sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat rakunk belőle.Egymás után előmelegített sütőbe toljuk,és 200fokon,tepsinként13-15perc alatt megsütjük.Rácsra szedve állni hagyjuk. 2.A maradék tejcsokoládét és az étcsokoládét forró vízfürdőben külön-külön megolvasztjuk.A sütemények felének az alját étcsokoládéval, a többit tejcsokoládéval megkenjük.A csokoládérétegre néhány csepp másik színű csokoládét teszünk,majd hurkapálcikával márványosra keverjük.Legalább 2órát száradni hagyjuk. Elkészítési idő: 3 perc A receptet beküldte: moncsibaba100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |