Tutireceptek.hu fejléc

Pudingcsigák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta

4 tojás (közepes méretű)
100 g cukor
2 tasak csokoládés puding
Töltelék

500 ml tej
50 g cukor
1 tasak eper ízű puding
Ezenkívül

csokoládés rudacskák

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra verjük. A pudingport rászórjuk, majd óvatosan belekeverjük. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, (30x35 cm) és megsütjük. Sütés után a tésztát egy cukorral meghintett papírra borítjuk. A sütőpapírt hideg vízzel meglocsoljuk, majd óvatosan lehúzzuk. A tésztát egy nedves konyhakendővel letakarjuk. A töltelékhez a pudingot a tasakon szereplő leírás szerint elkészítjük. A még forró pudingot a tésztára öntjük úgy, hogy az alsó szélén több puding legyen. A tésztát a papír segítségével alulról felfelé felgöngyöljük, hogy egy kb. 3 cm-es szegélyrész megmaradjon. Ezután 3 órát állni hagyjuk. A tekercset kb. 3 cm széles darabokra szeleteljük, (a kést mindig mossuk le forró vízben). A tészta végére szúrjunk csokoládés rudacskákat díszítésként.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós csiga(Kata-féle) » Almagomboc » Habos isler » Csokis-gesztenyés szelet
» Tökmagos mézes » Amerikai krémes(Kata-féle) » Feketeerdő kuglóf » Cseresznye- vagy meggytorta
» Fahéjas kuglóf » Madártej, gluténmentes » Citromos fehércsokis keksz » Bundás alma
» Tarka kalács » Ananásztál » Fekete-fehér finom süti » Diplomatatúrós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.