| Tökmagos mézes receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 35 dkg liszt - 15 dkg porcukor - 2 tojás - 2 evőkanál méz - fél citrom leve - 1 teáskanál őrölt fahéj - 2 teáskanál reszelt citromhéj - fél mokkáskanál sütőpor - 5 dkg tökmag Elkészítés: A lisztet a tálba szitáljuk, majd összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. A tojásokat egy másik tálba ütjük, mézet, citromlét, porcukrot adunk hozzá és habverővel habosra kikeverjük. Az előkészített fűszeres liszttel egynemű tésztává gyúrjuk. A kissé lágy tésztamasszából jeges vízbe mártott kézzel 20 darab diónyi gömböt formázunk. Kis tálkába tesszük az apróra vágott tökmagot és mindegyik tésztagömb felét belemártogatjuk. A golyókat a magvas felükkel felfelé sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól legalább 6-7 centiméter távolságra. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk és a sündisznószerű félgömböket 20 perc alatt megsütjük. Tanácsok: Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, de készíthetünk hozzá sodót is (gyerekek szeretik tunkolni). A tepsiben való elhelyezéskor tartsuk be az előírt távolságot ,mert egyébként csúnyán egybesül, a méztől pedig nem lehet szépen majd szétszelni. Mutatós, uzsonnának is alkalmas kis falatok :). Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: xxLady Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |