| Almagomboc receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50dkg alma 1 egész tojás, 10 dkg dara, 10 dkg cukor pici só,mokkás kanál fahéj 1 dl tejfől, piritott zsemlemorzsa 1 csomag hidegen kikeverhető pudinpor, 1 dl fehérbor picicukor és fahéj Elkészítés: Az almát meghámozzuk nagylúkú reszelőn lereszeljük, 1 tojást, a tejfőlt pici sót cukrot és a darát fahéjjat jó simára keverjük, és állni hadjuk 1-2 órát majd gombocokat formálunk és forró vizben kifőzzük. Piritott zsemlemorzsában meghempergetjük, Hidegen kikeveverjük a pudingport a leirás szerint majd még hozzáadunk 1 dl fehérbort fahéjjas cukorral diszitjük és tálaljuk. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |