| Princess torta - Hercegnő torta Svédországból / Fröken receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 db tojás, 1,5 dl cukor, 3/4 dl liszt, 3/4 dl krumpliliszt vagy gustin étkezesi keményítő, 1 tk sütőpor Tejszínkrémhez: 3 dl tejszín, 2 tojás sárgája, 1 ek cukor, 1 ek liszt. Ezt felfőzni. 2 tk zselatinport,kicsi meleg víz 2 dl tejszínt és 2 tk vaníliáscukor Elkészítés: A tortalapot a fent említett hozzávalókból Zsírozott, lisztezett formában 175 C-on kb. 30 percig sütjük. A tejszínkrémet is felfőzzük a tejszínből,tojássárgából,lisztből és a cukorból!Ha kész a zselatinport kis vízzel kikeverjük,a 2 dl tejszínt a vaniliás cukrot kemény habbá verjük és az egészet összekeverjük. A tortalapot kettévágjuk, és ezzel a krémmel töltjük meg, a tetejét is bevonjuk vele. A díszítéshez: 300 g mandula massza+ zöld ételfesték + porcukor.(Vagy zöld marcipántömbel is dolgozhatunk!) Alaposan összegyúrni, 2 papír között kinyújtani, és a tortára teríteni. Ha lelóg, akkor a tortát csinosan körbevágni, és ízlés és alkalom szerint marcipánokkal és egyéb tortadíszekkel tovább csinosítjuk! Tanácsok: Isteni finom torta. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Nyuszogó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |