| Bounty torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: • A tésztához: • 4 tojás • 25 dkg porcukor • 1 dl hideg víz • 15 dkg finomlisz • 1 csomag sütőpor • 4 dkg kakaópor • A töltelékhez: • 4 dl habtejszín • 1 csomag vaníliáscukor • 3-4 evőkanál porcukor • 2 csomag habfixáló • 20 dkg kókuszreszelék • A mázhoz: • 2 evőkanál liszt • 15 dkg cukor • 3 evőkanál kakaó • fél kiskanál őrölt fahéj • 1,5 dl tej • 2 dl hideg víz • 8 dkg vaj Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverem, a vizet apránként hozzáadom, majd belekeverem a lisztet, sütőport és a kakaót. Végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjék felvert hajbát. Egy 24 cm átmérőjű tortaforma alját kivajazzuk. Előmelegített sütőben 170 fokon tűzpróbáig (kb. 20 perc) sütjük. Hagyjuk kihűlni, kiborítjuk a tortaformából, és hagyjuk teljesen kihűlni. A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verem, és a vége felé hozzákeverem a cukrokat és a habfixálót, majd legvégén a kókuszt. A tortakorong tetejét kb. 1 cm vastagon levágjuk, majd a belsejét kikparjuk úgy, hogy kb 1 cm vastag perem maradjon. Beleöntjük a kókuszos tejszínt, a tetejét visszarakjuk rá, és berakjuk a hűtőbe. A mázhoz valókat a vaj kivételével egy lábosba tesszük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve beledobjuk a vajat. Amikor már szinte hideg, a tortát körbekenjük, majd hűtőben dermesztjük egy egész éjjelen át. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük. Fontos, hogy a máz nem lesz szilárd, hanem inkább puding állagú, ami jól jön a tömény kókuszhoz. Tanácsok: Fontos, hogy a tortaforma oldalát ne vajazzuk be, mert akkor nem jön fel a tészta! Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: kata79 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |