| Póréhagyma leves sonkás pitével receptLevesek Hozzávalók: 2 db póréhagyma 4 db újhagyma 1 ek vaj 0.5 l zöldség alaplé só ízlés szerint bors ízlés szerint tárkony ízlés szerint 150 g joghurt (natúr) A pitéhez 12 dkg finomliszt 5 dkg vaj 1 csipet só 2 evőkanál víz (hideg) A töltelékhez 1 db tojás 3 ek tejföl 1 evőkanál finomliszt 2 dkg sajt 2 szelet bacon (szalonna) 4 dkg sonka A forma kikenéséhez 50 g napraforgó olaj (vagy vaj) Elkészítés: A tésztával kezdünk. A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, picit sózzuk, hozzákeverjük a hideg vizet, és min. fél órára a hűtőbe tesszük. A hagymákat karikára vágjuk, kevés vajon megdinszteljük, majd felöntjük az alaplével és megfőzzük. Kb. 10-15 perc után turmixgépbe átszedjük kevés lével a hagymákat. Összeturmixoljuk, hozzáadjuk a joghurtot, majd még egy kis alaplével könnyíthetünk rajta. Kicsit sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal fűszerezzük. A pitékhez a formákat kivajazzuk, a kinyújtott és kör alakúra vágott tésztát belenyomkodjuk. Elkészítjük a tölteléket. A szalonnát és a sonkát lepirítjuk, majd a zsírból kiszedjük. A tojást, a tejfölt, a lisztet összekeverjük, reszelünk bele sajtot, fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal. A sonka felét hozzákeverjük. Beletöltjük a kosárkákba 3/4 részéig. Előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig, viszont 10 percnél kivesszük, és megszórjuk még sonkával. Ha kész, tálaljuk a leves mellé. sütési hőfok: 190°C A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |