| Pontyragu puliszkagombóccal receptHalas ételek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: # 60 dkg pontyszelet # 2 evőkanál olaj # 1 evőkanál liszt # A raguhoz: # 10 dkg húsos szalonna # 1 kis fej hagyma # 10 dkg piros húsú paprika # 5 dkg gomba # 5 dkg savanyú uborka # 1 teáskanál tárkony # 2 dl tejföl # A puliszkagombóchoz: # 2 dl tej # 3 dkg vaj # 15 dkg kukoricadara Elkészítés: Előkészítés: A halakat megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát kis darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az uborkát karikákra vágjuk. Elkészítés: A halat lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát 1-2 percig elősütjük. Tányérra tesszük. A visszamaradt zsiradékban kipirítjuk a szalonnát, majd rátesszük a hagymát, és azt is megpirítjuk kicsit. Végül rátesszük a paprikát és a gombát. Sózzuk, beletesszük a tárkonyt, az uborkát, majd a tejfölt. Ebbe a raguba tesszük vissza a halakat, és összepároljuk kíméletesen 5-6 percig, ha kell pici vizet, vagy fehérbort lehet aláönteni. Tanácsok: Munka: kb. 45 perc Fogyasztható: kb. 45 perc múlva 1 adag körettel: 532 kcal A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |