Tutireceptek.hu fejléc

Piros oldalas vajas zöldséges burgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
5személyre 1kg burgonya
15dkg vaj
tejföl izlés szerint
so
4-5 aprora vágott zöldpetrezsejem
oldalas 1,5kg
bors,
Virág méz
fokhagyma,
zsir

Elkészítés:
Burgonyát szokásos modon megfözzük majd összetörjük,mikor hült egy picit mehet bele a tejföl,so, vaj zöldpetrezsejem.
Az oldalast sozzuk, enyhén borsozzuk,majd jénaiba porhanyosra sütjük.Mikor már pirosodni látszik ecset segitségével virág mézzzel jol bekenjük.Mikor piros megforgatjun és a másik felét is bekenjük ,hogy mindeggyik oldala egyformára süljön.

Tanácsok:
Csak jénaiba készitsük igy porhanyosabb.Fontos csak zsirral süssük meg az oldalast.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: birta79


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges halpüréleves » Zöldséges, tormás hús » Zöldséges-csirkés spagetti » Párom zöldséges tésztája
» Zöldséges rakott pulyka » Zöldséges sertésbecsinált » Virsli roston, burgonyával » Zöldséges túrókrém
» Zöldséges rizses hús » Mézes-körtés oldalas » Mogyoróvajas omlós keksz » Epres vajas süti
» Mogyoróvajas keksz » Zöldséges kukoricafasírt » Vajas gomba télire » Zöldséges céklaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.