| Mogyoróvajas keksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: 140 g liszt 1/2 tk szódabikarbóna 1/2 tk sütőpor 1/2 tk só 115 g vaj 165 g cukor 1 tojás 1 vaníliás cukor 150 g mogyoróvaj Elkészítés: A vajat és a cukrokat habosra keverem, majd sorban hozzáadom a többi hozzávalót és jó alaposan összegyúrom. Minimum egy órára berakom a hűtőbe pihenni, így nem lesz ragacsos. A hűtőből kivéve diónyi gombócokat formázok belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom. Egy villával mindegyik gombócot lelapítom, rácsot mintázok rá, és előmelegített sütőben (180ºC) kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |