| Mogyoróvajas omlós keksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók kb. 30 db kekszhez: 10 dkg mogyoróvaj 10 dkg vaj 25 dkg liszt 10 dkg barna cukor (+ a forgatáshoz) 2 csomag vaníliás cukor 1 db tojás (közepes) 2 teáskanál sütőpor csipet só 1 mokáskanál őrölt fahéj 5 dkg étcsokoládé Elkészítés: A csokoládét éles késsel, vágjuk fel apróra. Egy tányérba tegyünk pár kanál barna cukrot a forgatáshoz. A mogyoróvajat keverjük habosra a puha vajjal, a barna cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, és az őrölt fahéjjal. Ezután állandó keverés mellett, adjuk hozzá az egész tojást is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a mogyoróvajas keverékhez. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd tegyük be kb. 30 percre a hűtőbe a tésztát. A hűtőből vegyük ki a tésztát, majd formázzunk diónyi nagyságú golyókat. Ezután forgassuk bele a barna cukorba, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire. Amikor minden golyó elkészült, akkor egy villával nyomjuk, lapítsuk le egy kicsit mindegyiket. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-12 perc alatt aranybarnára a kekszeket. (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem) A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket, mert melegen még nagyon omlósak, és szétesnek ha megmozdítjuk őket. A teljesen kihűlt kekszet rögtön tálalhatjuk, de ízlés szerint száraz, hűvös helyen hosszabb ideig is tárolhatjuk. A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |