| Pirított édes túrólepény forró szilvával receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg tehéntúró 2 evőkanál liszt 4 db tojás 10 dkg porcukor 1 evőkanál kristálycukor 10 dkg vaj 1 dl olaj 1 db citrom 2 zacskó vanillin cukor 20 dkg szilva (vagy bármilyen idénygyümölcs) csipet só 2 dl fehér száraz bor Elkészítés: A tehéntúrót egész tojással, porcukorral, a liszt felével, reszelt citromhéjjal és a vanillin cukorral jól kidolgozzuk és tetszőleges kisméretű korongokat formázunk belőle. Oldalait belisztezzük és kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Egy serpenyőben kristálycukrot karamellizálunk, és felengedjük fehér borral, néhány perc forrás után hozzátesszük a cikkekre vágott szilvát és átforrósítjuk, majd beletesszük a vajat. Mikor a vaj elolvadt, a túrólepényekhez adjuk és porcukorral meghintve tálaljuk. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |