| Pampi (Túrólepény) receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 15-18 db-hoz: 25 dkg túró 5-6 dkg juhtúró 1 tojás 1 kávéskanál só 2 ek liszt 6-8 dkg búzadara 1 ek zsemlemorzsa kevés olaj Elkészítés: 1. Minden hozzávalót egy tálba mérünk és kézzel összegyúrjuk. Ha nagyon ragad, akkor adunk még hozzá búzadarát és vagy zsemlemorzsát, esetleg lisztet. 2. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, a masszából gombócokat formázunk, ellapítjuk tenyérrel és a serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalukat barnásra sütjük. (kb 4-5 cm átmérőjű lepénykék lesznek). Tanácsok: Gyorsan elkészíthető vacsoraként paradicsommal kiváló:) A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |