| Forró csokoládé fondant receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1. 50 gramm vaj vagy margarin (sózatlan 2. 2 evőkanál kakaópor 3. 50 gramm csokoládé (min. 70%-os) 4. 1 db tojás 5. 1 db tojásfehérje 6. 120 gramm kristálycukor 7. 50 gramm liszt Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 160 fokra.A vajat és a csokoládét egy nagyobb, forrásban levő vízzel teli lábas fölé helyezett kisebb üstben felolvasztjuk, majd a tűzről levéve addig keverjük, amíg teljesen egyenletes, csomómentes masszát alkot. Hagyjuk kihűlni, - kb. 10 perc. Az egész tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot tegyük egy keverőtálba, és elektromos habverővel keverjük és habosítsuk. A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, alaposan elkeverjük. Kifejezetten ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódik vagy összeesik. Ha kész, keverjük hozzá a finomlisztet. Sütőformákba helyezzük a masszát, és kb. 12 percen át, tűpróbáig sütjük. Tálaláskor egy lekvárt vagy egy gombóc fagyit teszünk mellé. Tanácsok: Tipp: A lisztet őrölt mandulával helyettesíthetjük! A megadott mennyiség megduplázható! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: icus61 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |