| Forró krémcsoki receptItalok, koktélok Hozzávalók: - 1 tábla jó minőségű étcsokoládé ( lehet fehér vagy tejcsoki is ) - 4 dl tej - egy csipet fahéj - 2 kiskanál méz - ízlés szerint cukor Elkészítés: A csokit beletördeljük egy kis lábosba, öntünk rá egy picike tejet. Kevergetve elolvasztjuk, és adagonként hozzáadjuk a többi tejet is. Teszünk bele egy csipet fahéjat, és két kiskanál mézet, ízlés szerint cukrot. Addig főzzük, amíg egy picikét krémesebb nem lesz. Már iható is :) Tanácsok: Most, hogy közeledik a tél, vágytam már egy jó krémes forrócsokira. Nigella Lawson adta az ötletet, ő rumot is rakott még bele. Páromat teljesen levettem a lábáról ezzel a kis finomsággal :P Nem kifejezetten diétás ital, de néha néha hűvös estéken megengedhető. :) Ja és fontos... az étcsokival csak óvatosan mert hasfogó!!! Ha tehetjük inkább tej vagy fehércsokit használjunk, főleg akinek vannak ilyen gondjai. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Arianne113 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |