Tutireceptek.hu fejléc

Göngyölt hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 szelet csont nélküli karaj
1/2 szál parasztkolbász
1 nagy fej vöröshagyma
szójaszósz
liszt
ketchup

őrölt fűszerpaprika
ételízesítő
2 kanál tejföl
étolaj

Elkészítés:
A közepesen vékonyra kiklopfolt hússzeleteket ízlés szerint besózzuk, egy picit állni hagyjuk. A kolbászt 6 vékony szeletre vágjuk, egyenként a hússzeletekre helyezzük, felgöngyöljük, fogpiszkálóval megtűzzük. Kis edényben 1 dl olajat, 1 ek szójaszósz, kevés ételízesítőt összekeverünk. Beleforgatjuk a húsokat, majd forró olajban pirítjuk pár percig minden oldalát.
A maradék fűszeres olajba beleteszünk 2 ek. tejfölt, egy pici őrölt piros paprikát (ízlés szerint lehet még szójaszószt is), összekeverjük csomómentesre és a piruló húsra öntjük.
Fedő alatt takarék lángon sütjük tovább.
Meghámozunk 5-6 szem krumplit, karikára vágjuk, egy tepsi alját kibéleljük vele, majd a nagy fej hagymát karikákra vágva rászórjuk, és erre jön a hús. Előmelegített sütőbe toljuk, kis lángon sütjük tovább.
A zsiradékot lassú tűzön besűrítjük liszttel és egy kis ketchuppal, majd a tepsiben lévő ételre öntjük, közepes lángon még kb. 15 percig sütjük.

Tanácsok:
Csemegeubival vagy tejfölös ubisalival isteni! :)
Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Nyusszancs82


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Göngyölt Husika Heni-módra » Göngyölt sertéskaraj » Göngyölt párizsi » Lombardiai göngyölt csirke
» Göngyölt linzer » Sonkával göngyölt virsli » Göngyölt tojás » Göngyölt hering
» Sziléziai göngyölthús » Göngyölt karaj » Göngyölt csirke póréval » Göngyölt hús olaszosan
» Göngyölt pulykamell 2. » Fetás göngyölt csirke » Göngyölt fokhagymás csülök » Göngyölt csirkecsoda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.