| Pezsgős pulyka receptHúsételek Hozzávalók: 1 db bébipulyka (kb. 4kg-os), 2 db hagyma, 2 db sárgarépa, 1 db zeller, 20 dkg baconszalonna, 1 csokor petrezselyem, kapor, zsálya, 2 dl húslé (leveskockából), 4 dl pezsgő, só. Elkészítés: A konyhakész pulykát sózzuk be kívül-belül, tekerjük be a szalonnaszeletekkel, amit hústűvel rögzítsünk. A megmosott felkockázott zöldségeket tegyük egy nagy tűzálló tálba, fektessük rá a pulykát, öntsük rá a húslét, és 180 fokon kezdjük sütni. Időnként locsoljuk meg pezsgővel. Befejezés előtt egy órával adjuk hozzá a zöld fűszereket és szedjük le a pulykáról a szalonnát,hogy a böre szép pirosra,ropogósra süljön. Ha kész, szűrjük át a zöldséges szaftot, keverjük el 1 dl pezsgővel, forraljuk fel és liszttel sűrítsük be a szószt. A pulykát szeleteljük fel, és a forró szósszal öntsük le. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |