Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás-krumplis lepény recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 dkg sajt + tetejere (kb. 20 dkg)
13 dkg margarin
25 dkg liszt
1 tojas
25 dkg krumpli
póréhagyma, újhagyma, vöröshagyma
20 dkg sonka
20 dkg kolbasz
3 dl tejföl + tesztahoz
3 dl tejszín
2 dl tej
só,
bors,
szerecsendió

Elkészítés:
A sajtból, margarinból, lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk annyi tejföllel, hogy összeálljon. Fűszerezzük.
Tepsi nagyságúra kinyújtuk a tésztát, hőálló edénybe fektetjük.
Tetejére szeleteljük vékony karikára a krumplit és a hagymékat.
(A hagyma mennyisége tetszés és ízlés szerinti), valamint a sonkát és
a kolbászt is apróra vágva.
A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és a tejjel, fűszerezzük, majd ráöntjük az ételre.
A tetejére annyi reszelt sajtot teszünk, hogy befedje az egészet.
Sütőben addig sütjük, míg a krumpli puha lesz.

Tanácsok:
Akkor a legjobb, ha többféle (legalabb 3 féle) sajtból készítjük.


A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás palacsintalepény » Krémes lepény » Káposztás lepénykék » Sütőtökös lepény
» Anyós lepény » Sajtos-burgonyás lepény » Joghurtos lepényke » Alj nélküli túrós lepény
» Gombás-hagymás lepény » Kongói lepény anyós módra » Meggyes-cseresznyés lepény » Pudingos lepény
» Újhagymás lepény » Meggyes-Csokis lepény » Almás lepény » Káposztás lepény Ági módra


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.