Tutireceptek.hu fejléc

Piemonti pite recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott leveles tészta
50 dkg darált hús
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis doboz sűrített paradicsompüré
1 tojás sárgája
pici olívaolaj
ízlés szerint fűszerek

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát 1 kanál olívaolajon megpirítom, hozzáadom a húst. Mikor megpirult, belekeverem a paradicsompürét és a fűszereket. Lehet olaszosan (oregánó, bazsalikom), vagy épp magyarosan fűszerezni.

A tésztát kiolvasztom, vékonyra kinyújtom. Egy nagyobb tállal kb. 20 cm-es korongokat szaggatok, és az egyik felére szép nagy húshalmokat teszek, összehajtom, és a széleit villával jól összenyomkodom. Megkenem a tojás sárgájával, és nem túl forró sütőben aranybarnára sütöm.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piemonti mogyorotorta » Piemonti csirke » Alföldi rostélyos » Sópáncélban sült csirke
» Mustáros töltött pecsenye » Vadas gombóckáim » Avokádós csirkemell » Ropogós csirkemellfalatok
» Fokhagymás csirkecombok » Pikáns csirkemell » Tejszínes sajtos karaj » Sóágyon sült csirke
» Márton-napi libasült » Majonézes csirke » Fokhagymás karaj » Olivabogyós pulykavalami


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.