| Piadina receptHúsételek Hozzávalók: Lepényhez 60 dkg liszt 15 dkg sertészsír 1 mk. szódabikarbóna 1+1/4 tk. só langyos víz Töltelék: 1 kg csirkemell olaj só,bors gyros fűszerkeverék paradicsom, paprika, lilahagyma, uborka Elkészítés: Lepény: A hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk, majd 30 percig pihentetjük. 12 gombócot formázunk. 1-2 mm-es keres lapokká nyújtjuk. Forró teflonserpenyőbe egyenként kisütjük, mindkét oldalán 1-2 percig. Egy konyharuhát leterítek, erre rakom a lepényt és mindig visszatakarom. Egymásra pakolom a tésztát és tálalásig melegen tartom. Töltelék: A húst fehéredésig pirítom, majd befűszerezem. A zöldségeket apró kockára vágom. Megtöltöm a lepényt és félbehajtva tálalom. Tanácsok: Ha nem tartjuk melegen, kiszárad a tészta és törni fog. A receptet beküldte: sziszikeccs Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |