| Datolyás-kesudiós csirkecomb receptHúsételek Hozzávalók: 10 szem magozott datolya, 3 dl csirke alaplé vagy ugyanennyi, leveskockából készített alaplé, 1 kisebb fej vöröshagyma, 5 centis gyömbér, 4 db csirke felsőcomb, olívaolaj, 5 dkg kesudió, 1 chilipaprika, kimagozva, felkarikázva, 20 dkg boglyas metélt, 1 csokor koriander zöld. Elkészítés: A datolya szemeket nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát és a gyömbért megtisztítjuk, majd a hagymát felaprítjuk, a gyömbért pedig megreszeljük. A csirke felsőcombokat megborsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, majd megpirítjuk a felsőcombokat. Mikor már mindegyik szépn megpirult, egy tányérra szedve félretesszük őket. A visszamaradt zsíradékot kiegészítjük 2 evőkanálnyi olajra, majd megpirítjuk rajta a hagymát és a gyömbért. Néhány perc elteltével hozzáötjük az alaplevet is, végül visszakerülnek a serpenyőbe a félre tett combok is. A mártásba szórjuk a maradék alkotóelemeket is; azaz jöhet a datolya, a kesudió és a chilipaprika is. Először az egészet felforraljuk, majd mérsékeljük a tüzet, és fedő alatt készre pároljuk a datolyás-kesudiós csirkét. Ezalatt kifőzzük a tésztát. Mikor a hús már puha, levesszük a fedőt és kicsit beforraljuk a szószt. Az kifőtt tészta mellé tálaljuk a szósszal meglocsolt combokat, végül az egészet megszórjuk a durvára vágott koriander zölddel. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |