| Pezsgőspohár receptItalok, koktélok Hozzávalók: Pezsgőspohár Hozzávalók 4 személyre: # 1 konzerv darabolt ananász # 10 dkg cukor # 3 narancs # 2 citrom # 1 dl brandy # jég # 1 üveg száraz pezsgő Elkészítés: # Előkészítés: Az ananászt tálba tesszük, megszórjuk a cukor felével, és kb. 2 óra hosszára betesszük a hűtőbe. Megmossuk a narancsot, a citromot, és karikára vágjuk, tálba tesszük, megszórjuk a maradék cukorral, leöntjük a brandyvel, és ezt is behűtjük. Elkészítés: A narancsos keveréket kivesszük a hűtőből, sűrű szitán átpasszírozzuk, és hozzákeverjük az ananászhoz. Visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt tört jeget készítünk, azaz jégkockákat konyharuhába csomagolunk, és húsklopfólóval összetörjük. Kevés tört jégre kétharmadig adagoljuk a poharakba az ananászos gyümölcsöt, és felöntjük egyharmad rész jéghideg száraz pezsgővel. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |