| Baconös-cukkinis nyúl receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 db cukkini (kb. 30-35 dkg) 2 db csiperke gomba só bors kapor 3-4 csipetnyi szárított vargánya 5 dkg füstölt sajt 2 ek zabpehely 2 db tojás olaj 1 tk zsemlemorzsa 10 szelet bacon 30 deka nyúlhús Elkészítés: A megmosott cukkinit és a gombát héjastól lereszeljük. Megszórjuk két csipetnyi sóval, néhány percig állni hagyjuk, majd kinyomjuk. Ízesítjük borssal, kaporral és a szárított vargányával. Belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a zabpelyhet és a tojásokat, majd alaposan elkeverjük. Egy tepsit kiolajazunk, és meghintjük zsemlemorzsával, majd kibéleljük baconnel úgy, hogy fedjék egymást a szeletek. Ezután beleborítjuk a cukkinis masszát. Sorban a tetejére rakjuk az apró darabokra vágott nyuszihusi csikokat, és a masszába nyomkodjuk. Végül ráhajtjuk a baconszeleteket úgy, hogy fedje a masszát. Foliaval 180 fokos sütőbe toljuk, és alsó-felső sütésen kb. 40 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és további 10-15 perc alatt készre sütjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |