Tutireceptek.hu fejléc

Pecsenye fóliában, parázsban sült krumplival és tojással recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
15-20 dkg tarja,
1 krumpli,
1 tojás,
5-7 dkg füstölt szalonna,
2 gerezd fokhagyma,
alufólia és agyag (folyópartból, vakondtúrásból),
só.

Elkészítés:
Disznókarajból csinálom. Tenyérnyi szeletekre vágom, sóval, borssal bedörzsölöm, egy-egy szalonnalevéllel alatta elaprózott fokhagymával betakarom és kétszeresen alufóliába csomagolom. Másik fóliadarabba pedig füstölt szalonna-darabkákkal sós burgonyakarikákat csomagolok. Harmadiknak agyagba tapasztott tojást is készítek elő. Mindhármat egyszerre vagy egymás után parázsban megsütöm. Idejük: tíz-tizenöt, hat-hét és húsz-huszonöt perc.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pirított kenyér tojással » Beregi szűzpecsenye » Pecsenyekacsamáj » Fóliában sült hal
» Kiadós pecsenye » Búbos pecsenye » Krumplipecsenye » Mandarinos sertéspecsenye
» Vaszi pecsenye » Ananász saláta tojással » Bécsi fiákerpecsenye » Tojássaláta
» Tojássaláta gazdagon » Fóliában sült zöldségek » Tojással töltött fasírt » Szűzpecsenye töltve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.