Tutireceptek.hu fejléc

Bécsi fiákerpecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
8 szem nagyobb burgonya (sütni való)
2 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
20 dkg főtt, füstölt császárhús
3-4 fej csiperke

2 ek. olívaolaj
1 nagy pohár tejföl (330g)
1 pohár natúr joghurt (125g)
1 csokor metélőhagyma

Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk/megsikáljuk, majd egyesével alufóliába csomagoljuk és 200°C-ra előmelegített sütőben -középső rácson- nagyjából 1 óra alatt puhára sütjük. Félidőben átforgatjuk. A kész krumplit kivesszük, melegen tartjuk. A sütőt bekapcsolva hagyjuk.
A tejfölt, joghurtot alaposan elkeverjük a finomra vágott metélőhagymával. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Miközben a burgonya sül, elkészítjük a "feltétet". Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és lepirítjuk rajta a csíkokra vágott császárhúst. Hozzáadjuk a vékonyra szelt vöröshagymát és fokhagymát, majd a kockákra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt addig sütjük, míg a hagyma megpuhul, de nem esik szét.
A burgonyáról lebontjuk az alufóliát. Minden szemet hosszában félbe vágunk, majd a belsejüket villával meglazítjuk.
Az így előkészített krumplit tepsibe sorakoztatjuk, megrakjuk a hagymás raguval és néhány percre betoljuk a sütőbe, hogy a teteje átpiruljon. Metélőhagymás mártogatóval és friss salátával tálaljuk


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Becsinált leves » Bécsi piskótaszelet » Bécsi bélszín » Bécsi töltött fánk
» Eredeti bécsi szelet » CSirke becsinált » Zöldséges sertésbecsinált » Bécsi rizspuding
» Bécsi palacsinta » Csibe becsinált leves » Bécsi vaníliás kifli » Becsináltleves
» Tárkonyos nyúlbecsinált » Bécsi linzertorta » Bécsi almatorta » Bécsi palacsinta 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.