| Bécsi fiákerpecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 8 szem nagyobb burgonya (sütni való) 2 nagy fej vöröshagyma 4-5 gerezd fokhagyma 20 dkg főtt, füstölt császárhús 3-4 fej csiperke só 2 ek. olívaolaj 1 nagy pohár tejföl (330g) 1 pohár natúr joghurt (125g) 1 csokor metélőhagyma Elkészítés: A burgonyát alaposan megmossuk/megsikáljuk, majd egyesével alufóliába csomagoljuk és 200°C-ra előmelegített sütőben -középső rácson- nagyjából 1 óra alatt puhára sütjük. Félidőben átforgatjuk. A kész krumplit kivesszük, melegen tartjuk. A sütőt bekapcsolva hagyjuk. A tejfölt, joghurtot alaposan elkeverjük a finomra vágott metélőhagymával. Tálalásig hűtőben tartjuk. Miközben a burgonya sül, elkészítjük a "feltétet". Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és lepirítjuk rajta a csíkokra vágott császárhúst. Hozzáadjuk a vékonyra szelt vöröshagymát és fokhagymát, majd a kockákra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt addig sütjük, míg a hagyma megpuhul, de nem esik szét. A burgonyáról lebontjuk az alufóliát. Minden szemet hosszában félbe vágunk, majd a belsejüket villával meglazítjuk. Az így előkészített krumplit tepsibe sorakoztatjuk, megrakjuk a hagymás raguval és néhány percre betoljuk a sütőbe, hogy a teteje átpiruljon. Metélőhagymás mártogatóval és friss salátával tálaljuk A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |