| Tojássaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: tojás 8 db étolaj 2 evőkanál almaecet 1 evőkanál tejföl 2 dl só ízlés szerint porcukor ízlés szerint fehér bors ízlés szerint Elkészítés: A tojást keményre főzzük, ha kihűlt, középen kettévágjuk, és kiszedjük a sárgáját. A főtt tojások fehérjét metélt szeletekre vágjuk, és a tálba rakjuk. A tojás sárgákat összetörjük, 2 dl. étolajjal elkeverjük, belekeverjük ízlés szerint kevés porcukrot, sót, fehérborsot, almaecetet, majd 2 dl. tejfölt. A metéltre vágott tojásfehérjét a tejfölös keverékkel beborítjuk. Díszíthetjük petrezselyem zölddel vagy snidlinggel. Kettő óra hűtőben tárolás után tálalható. A receptet beküldte: moncsicsi83 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |