| Pattogatott kukorica torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 300 g tejcsokoládé - 90 g pattogatott kukorica (natúr), - 1 tábla tejcsokoládé (díszítéshez) - 6 zselatinlap (színtelen!) - 500 g sovány túró - 150 ml tejföl - 50 g kristálycukor /vagy édesítő/ - 500 ml habtejszín - 2 csomag vaníliás cukor - 1 citrom leve Elkészítés: A csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött--> A natúr pattogatott kukoricát elkészítjük, majd kicsit összetörjük és az olvasztott csokoládéhoz keverjük--> A masszát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük--> hagyjuk kihűlni. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk--> A túrót összekeverjük a tejföllel, a cukorral és a citromlével--> A megduzzadt zselatint a túrós masszához keverjük, aztán a hűtőszekrénybe tesszük. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük--> A habot a túrós masszához keverjük, majd a túrókrémet a p.kukoricás tortalapra halmozzuk és visszatesszük a hűtőszekrénybe. Tanácsok: Tálalás előtt lereszelünk egy kevés tejcsokoládét, és ezzel díszítjük a sütemény tetejét. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |