| Osztrák csokoládétorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 26cm átmérőjű tortaformához: 12,5dkg mandula 15dkg étcsokoládé 7 tojás 12,5dkg cukor 10dkg tortabevonó 2cl rum 1 evőkanál vaníliás cukor 12 db csokoládélevél (díszítéshez) Elkészítés: A mandulát finomra őröljük, a csokoládét lereszeljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A formát sütőpapírral kibéleljük. Szétválasztunk 3 tojást. Az egész tojást a sárgájával habosra keverjük, és hozzáadjuk a cukrot. A fehérjékből kemény habot verünk. A tojáshabot, a mandulát, és a csokoládét a tojássárgás masszához adjuk, és belesimítjuk a tortaformába. A sütő középső részén 45 percig sütjük. A megsült tortát 1 napig hagyjuk állni. ezután 3 lapra vágjuk. A tortabevonó csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, és bekenjük vele a tésztatetőt. Célszerű a cikkeket késsel bejelölni, így könnyen tudjuk majd szeletelni. A két tortalapot megöntözzük rummal. A zselatint fél dl vízben megáztatjuk és kis lángon feloldjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a langyos zselatinba forgatjuk. A tejszínhabbal bekenjük mindkét lapot, összeállítjuk és feldíszitjük a tortát. Tanácsok: A kalóriatartalom, és egyéb értékek egy szeletre érvényesek. (Amennyiben kb. 12 szeletre vágod a torát.) Kalóriatartalom: 480 kcal Szénhidráttartalom: 29 gramm Zsírtartalom: 33 gramm A receptet beküldte: eosz865 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |