| Kakaós tortaszelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 dkg vaj 25 dkg cukor 25 dkg liszt (fele lehet teljes kiörlésű) 2,5 dl tej 1 db tojás 1 db sütőpor 4 dkg kakaó (holland kakaónál fele is elég) fél citrom leve fél citrom héja só Elkészítés: A vajat és a cukrot, valamint a tojást, felverjük, majd a lisztet és a sütőport és a kakaót,beleöntjük, hozzáadjuk a tejet, sót és a citromot. Alaposan felverjük, géppel elkeverjük, teljesen simára. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon 30 percig sütjük. Ekkor megszúrjuk és ha még ragad egy kicsit, vagy nem vált még el a tepsi oldalától, pár percre visszatesszük. Ha kihült, bármire felhasználható. Tanácsok: Amennyiben nagy tepsiben sül, vékony lesz a tészta, krémmel megkenhető a kettévágás után. Ha semmit nem teszünk bele, csak megszórjuk porcukorral, simán is ehető, de ekkor érdemes a tésztájába drabos diót tenni. Ha kisebb tepsiben sül, magasabb lesz, kettévágás után lekvárral érdemes megkenni. Fontos, hogy eleget pihenjen a sülés után a tészta, mert másképpen törik és nehéz vele bánni. A legjobb, ha előző este készül és csak másnap kerül felhasználásra. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Katinkaboszi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |