| Diótorta grillázzsal receptSütemények, édességek Hozzávalók: (24 cm-es tortaformához) A piskótalaphoz 3 tojás 0,5 dl víz 15 dkg cukor 15 dkg liszt 5 dkg darált dió 1 kávéskanál sütőpor A krémhez 3 dl tej 3 púpozott evőkanál liszt 15 dkg vaj 10 dkg cukor 15 dkg darált dió A diógrillázshoz 5 dkg cukor 3 dkg durvára tört dió Elkészítés: A sütőt 180 fokra melegítjük, a forma alját sütőpapírral béleljük. Az egész tojásokat a vízzel és a cukorral alaposan felverjük, a habverő maximum fokozatán ez 4-5 perc. Hozzáadjuk az előzőleg összevegyített lisztet, diót, sütőport és elkeverjük. Beleöntjük a formába, elsimítjuk és 10-15 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni. A krémhez a lisztet a tejjel folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Kihűtjük. A vajat a cukorral kikeverjük, a főzött részhez adjuk. Habverővel kicsit átdolgozzuk az egészet, hogy teljesen sima krémet kapjunk. Végül a darált diót is beleforgatjuk. A grillázshoz a cukrot lábosban aranyszínűre pirítjuk, belekeverjük a diót és azonnal sütőpapírra öntjük. Ha teljesen kihűlt és megszilárdult, zacskóba tesszük és összetörjük. A tortalapot tortatálra helyezzük, rásimítjuk a krémet és megszórjuk grillázzsal. A receptet beküldte: Marcsietta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |