Tutireceptek.hu fejléc

Paszuly-saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
30 dkg szárazbab,
só,
ecet,
őrölt bors,
cukor,
1 fej vöröshagyma,
0,5 dl olivaolaj,
petrezselyem,
1 babérlevél .

Elkészítés:
A babot kiválogatjuk, megmossuk, hideg vízben egy éjszakát áztatjuk, majd hideg vízben babérlevéllel feltesszük főni, vigyázva, hogy szét ne főjön.
Elkészítjük a salátalevet (ecettel, sóval, cukorral, olajjal, őrölt borssal és a karikára vágott vöröshagymával, amit előzőleg kissé lesóztunk).
A még forró babot leszűrjük, és az előkészített salátaöntetbe keverjük, lehűlés után hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk, petrezselyemzölddel, gerezdekre vágott főtt tojással díszítjük.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zelleres ráksaláta » Libamájas saláta » Pirított fokhagymás saláta » Jérce-saláta
» Amerikai káposzta saláta » Mézes gyümölcssaláta » Rizs saláta alla mia » Pikáns kiwi-eper saláta
» Hideg zöldségsaláta » Kocsonyázott zöldség » Amuros provencei saláta » Mindentbele 24 órás savanyú
» Tonhal-saláta » Almás céklasaláta » Ecetes torma 2 » Diétás kapormártás salátára


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.