| Mindentbele 24 órás savanyú receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2,5 kg káposzta 2 kg uborka 2 kg paprika minél vegyesebb színű a paprika,annál gusztusosabb a savanyúnk 1 kg vöröshagyma 3 szál sárgarépa 1 fej karfiol kis fej 10 dkg só 40 dkg cukor 6 dl ecet 10 %-os 1 evőkanál szalicil 1 kiskanál borkénpor Elkészítés: A hozzávalókat megmossuk és felszeleteljük, vagy ha van zöldséggyalunk akkor azzal legyaluljuk. Mikor minddel kész vagyunk, akkor még "szárazon" egy nagy tálban összekeverjük. Erre rárakunk 10 dkg sót, 40 dkg cukrot, 6 dl 10 %-os ecetet, 1 ek szalicilt, 1 kk borkénport, majd jól átkeverjük, kézzel. Másnapra bőséges levet enged és kész, akár lehet is enni. Tanácsok: Kis adagokban akár üvegbe is rakhatjuk, vagy műanyag, fedeles, zárható, csalamádés vödörbe is tehetjük. A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |