Tutireceptek.hu fejléc

Mindentbele 24 órás savanyú recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2,5 kg káposzta
2 kg uborka
2 kg paprika minél vegyesebb színű a paprika,annál gusztusosabb a savanyúnk
1 kg vöröshagyma
3 szál sárgarépa
1 fej karfiol kis fej
10 dkg só
40 dkg cukor
6 dl ecet 10 %-os
1 evőkanál szalicil
1 kiskanál borkénpor

Elkészítés:
A hozzávalókat megmossuk és felszeleteljük, vagy ha van zöldséggyalunk akkor azzal legyaluljuk.
Mikor minddel kész vagyunk, akkor még "szárazon" egy nagy tálban összekeverjük.
Erre rárakunk 10 dkg sót, 40 dkg cukrot, 6 dl 10 %-os ecetet, 1 ek szalicilt, 1 kk borkénport, majd jól átkeverjük, kézzel. Másnapra bőséges levet enged és kész, akár lehet is enni.

Tanácsok:
Kis adagokban akár üvegbe is rakhatjuk, vagy műanyag, fedeles, zárható, csalamádés vödörbe is tehetjük.


A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú raguleves » Csípős savanyú leves » Savanyú tojásleves » Rakott savanyú káposzta
» Savanyúság télire » Savanyúság hidegen! » Savanyú káposztás apróhús » Sültcéklás savanyúkáposzta
» Céklás savanyú káposzta » Savanyú tojás » Bajor savanyú pecsenye » Savanyú káposzta krémleves
» Savanyú leves » Gyors savanyú káposzta » Nyári savanyúság télire » Savanyúkáposztás metélt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.