Tutireceptek.hu fejléc

Pasta húsos paradicsommártással recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
- a néhai bolognai
(Pasta al ragù)

2 ek olívaolaj
100 g pancetta (olasz húsos szalonna)
1 fej vöröshagyma
400 g marhahús, apróra nyesve (esetleg darálva), vagy
200 g marhahús,
100 g borjúhús,
100 g sertéscomb
2 db sárgarépa, reszelve
1 db szárzeller
800 g darabos paradicsomkonzerv (Polpa di pomodoro, pl. MUTTI)
3 gerezd fokhagyma (opcionálisan)
100 ml száraz, savszegény vörösbor (vagy több)
2 ek olasz sűrített paradicsom
500 ml brodo (hús- vagy zöldségalaplé, húsleves)
1 ek só
1 mk bors, frissen őrölve
½ mk szerecsendió, frissen reszelve (opcionálisan)
5 db szegfűszeg (opcionálisan)
10 levél friss zöldfűszer (opcionálisan, petrezselyem, bazsalikom, oregano, stb.)
A pastához
400 g pasta (fettuccine, tagliatelle, stb.)
olívaolaj a tetejére

Elkészítés:
Egy nagy lábasban felforrósítom az olajat, majd beleteszem az apró kockára vágott szalonnát (pancettát) és kissé kiolvasztom. (A pancetta kevés zsírt enged, ezért kell alá egy kevés olaj.) Hozzáteszem az apróra vágott hagymát és kissé megpirítom. Hozzáadom a darált húst és úgy kevergetem, hogy ne maradjon csomós. Mikor megpirult, beteteszem a julienne-re (gyufaszál méretűre) vágott sárgarépát, a karikára vágott szárzellert és a további hozzávalókat is. Ha a paradicsom egészben van, akkor azt kisebb darabokra kell vágni, de a legjobb a darabolt, vagy a "polpa" feliratú. A mártást hagyományosan igen lassú hőn több óráig párolgatják, ez idő alatt óvatosan kevergetik, hogy le ne égjen és folyamatosan, merőkanalanként öntik hozzá a húslevest, ahogy elfőtt alóla. Ha nem is fél napig, de úgy 2 óráig ezt is érdemes a tűzhelyen hagyni, akkor érnek össze az ízek, és sűrűbb, szemes mártást kapunk. (A friss zöldfűszert félidőben érdemes hozzáadni.)
A végén kifőzöm a pastát és egy tálban keverem össze a kész mártással, így tálalom. Ha valaki gondolja, reszelt parmezánt is tehet a tetejére

Tanácsok:
forrás:Dalla cucina, per te

én a kép alapján finomnak gondolom a receptet.


A receptet beküldte: Tobzocska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis-húsos egytál » Húsos tészta konzervből » Húsos zöldségtokány » Húsos-gombás cserépedény
» Húsos burgonyagombóc » Galyasági apróhusos leves. » Rakott húsos zöldség » Húsos bőségtál
» Darálthúsos galuska » Húsos, gombás fasirt » Húsos spárgaragu » Kacsahúsos rizottó
» Baconos-húsos koszorú » Hideg húsos töltött alma » Borjúhúsos-bableves » Zöldséges-húsos ragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.