| Zöldségestál receptKöretek Hozzávalók: 6 burgonya, 8 zsenge cukkini, 5 közepes padlizsán, 6 húsos zöld paprika, 4 közepes fej hagyma, 75 dkg paradicsom, olaj, só, bors Elkészítés: A padlizsánt megmossuk és hámozzuk, felszeleteljük karikákra, sózzuk, fél órára szûrõtálba tesszük, hogy a leve elfolyhasson. Megtisztítjuk a többi zöldséget is és a cukkini kivételével az összeset meghámozzuk. A paradicsomot meghámozzuk és eltávolítjuk a magjait. A hagymát, paprikát, burgonyát és cukkinit kockára daraboljuk. Kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát és a paradicsom kivételével az összes zöldségfélét hozzáadjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Lefedve, idõnként megkeverve, mérsékelt tûzön pároljuk. A paradicsomokat megtörjük és a zöldségekre öntjük. Tovább pároljuk. Ha a zöldségek megpuhultak, utánasózzuk és borsozzuk. Melegen és hidegen is tálalható a húsok mellé. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |