| Párolt marhalapocka sárgarépával és káposztával receptHúsételek Hozzávalók: 400 g marhalapocka 50 g szalonna 1 db vöröshagyma 1 ev. kanálvaj 1 ev. kanálzsír 2 ev. kanál búzafinomliszt só frissen őrölt feketebors marha alaplé Káposztához: 1 db kisebb fej káposzta 1 db nagyobb sárgarépa 2 gerezd fokhagyma 3 ev. kanálvaj 1 ev. kanál búzafinomliszt só, bors Elkészítés: A húst vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázzuk vöröshagymát és barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, majd a hússzeleteket mindkét oldalát megpirítjuk. A megpirított hússzeleteket felöntjük 250 ml alaplével, majd lefedve puhára pároljuk. Miután a hús megpuhult, kivesszük, majd a főzőlevet botmixerrel eldolgozzuk, lepasszírozzuk, felforraljuk és hozzáadjuk a vajat. Levesszük a tűzről, majd visszatesszük a hússzeleteket. A káposzta külső leeleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk. A káposztát felszeleteljük. A répát lereszeljük. A káposztát a répával elkeverjük, majd sós vízben feltesszük főni. Forrástó számított kb. 10-12 percig főzzük. A zöldséget leszűrjük (kb. 1 deci főzőlevet félreteszünk), majd jeges vízbe tesszük. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és rántást készítünk. Hozzáadjuk a répás káposztát, zúzott fokhagymával, borssal és szükség szerint sóval ízesítjük. Felöntjük a félretett főzőlével, pár percig főzzük. Levesszük a tűzről, majd a hússal tálaljuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |