| Párolt lazac gribiche mártással receptHalas ételek Hozzávalók: 6 személyre 1 L víz 250 ml fehérbor 1 db citrom 1 db zelerszár 1 db vágott vöröshagyma 1 db vágott sárgarépa 1.1/4 kk só 1 tüllzacskó fűszerekkel 3db keménytojás 1/2 kk dijoni mustár 1/4 kk száraz mustár 250 ml oliva olaj 3 ek fehér borecet 1 db aprított fokhagymagerezd 1kk mindegyikből: friss vágott bazsalikom,turbolya,majoranna 2kk fissen vágott petrezselyem 8 kapri bogyó Elkészítés: Egy nagy lapos edényben forraljuk fel a vizet és a bort. Kettévágjuk a citromot. Nyomjuk bele a levet, majd a citromot dobjuk a vízbe a zellerrel, hagymával, s.répával,1kk (5ml) sóval és tűllzacskós füszerkeverékkel együtt. Forraljuk, míg a leve felére apad. Csökkentsük a hőt és pároljuk meg a lazacot lassú tűzön 10-12 percig. Amíg a lazacot készítjük, a tojássárgáját és fehérjét elválasztjuk. A fehérjét félretesszük, a sárgáját robotgépbe rakjuk. Belekeverjük a mustárt és a maradék sót. Lassú sebességgel működtetve a gépet, vékony sugárban néhány evőkanálnyi olajat dolgozunk el. Amikor a mártás már sűrű az olajhoz hasonlóan az ecetet is lassan beledolgozzuk a mártásba. Hozzákeverjük a többi anyagot. A kemény tojásfehérjét julienne csíkokra vágjuk. Tegyük a párolt halat tálra. Rakjunk egy adag mártást a halra, szórjuk meg tojásfehérjével és tálaljuk. (A tűllzacskós fűszerkeverék tartalma: Petrezselyem,babérlevél,szurokfű,turboly és 5 db egész bors. A tüllt kis batyuban összekötjük.) Jó étvágyat! Ünnepi étel. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Donyta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |