| Gribiche mártás receptSaláták, öntetek Hozzávalók: - 2 főtt kemény tojás - 3 evőkanál ecet - 2 evőkanál mustár - 3 mogyoróhagyma - 1 dl olaj - 3 csemegeuborka - 1 evőkanál kapribogyó - 1 evőkanál petrezselyem - 1 evőkanál tárkony - só, bors Elkészítés: A főtt tojás sárgáját egy szűrőn áttöröm. A fehérjét apróra szeletelem. A mogyoróhagymát finom apróra szeletelem, a petrezselymet, tárkonyt és a capri bogyót szintén apró vékonyra szeletelem. Egy salátatálba teszem a mustárt, hozzáadom az ecetet, megsózom, megborsozom, majd egy habverővel alaposan összekeverem. Állandóan kevergetve apránként beledolgozom az olajat, majd hozzákeverem a tojás sárgáját, mogyoróhagymát, petrezselymet, tárkonyt, kapribogyót, a vékony karikákra szeletelt uborkát és végül a főtt tojás fehérjét. Ezzel el is készült a gribiche mártás, ha túl sűrű lenne akkor egy kevés tejszínnel, vagy száraz fehérborral hígítom. A gribiche mártás fóliával letakarva hűtőben 48 órát tartható. Tanácsok: Hal ételekhez, borjúlábhoz, borjúfej receptekhez tálalható általában a gribiche mártás. De kitűnő a marha vagy disznó nyelvhez is, vagy akár egy krumplisaláta elkészítéséhez is. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |