| Ananászos currys lazac receptHalas ételek Hozzávalók: 4 szép lazacszelet, 1 doboz ananászkonzerv, kis csokor friss kapor, só, cukor ízlés szerint, 1,5 dl tejszín, teáskanálnyi currypor púpos evőkanál étkezési keményítő. Elkészítés: Megtisztítjuk a lazacokat, besózzuk, vajon-olajon megsütjük, melegen tartjuk. A mártáshoz serpenyőbe öntjük az ananászkonzervet, sózzuk, cukrozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, a curryt és jól kiforraljuk. Néhány percnyi forralás után, hozzáadjuk az összevagdalt friss kaprot, majd kis idő múlva a vízben feloldott étkezési keményítőt is. Összeforraljuk, és a halszeletekre öntjük egy részét, a többit csészében szervírozzuk. Tejszínes krumplipürével szoktam tálalni, ha szeretik ropogós salátával együtt. Tanácsok: A krumplipüréből egy kicsit kivehetünk, és egy tojássárgájával elkeverve csodásan kidíszíthetjük a pürét. A "megfestett" pürét csillagcsővel /tortadíszítővel/ a szépen tálban elsimított püré tetejére nyomjuk szép mintásra, és utána kis időre a sütőbe toljuk, egy kicsit megsül, és a minták gyönyörűen megbarnulnak egy picit. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |