Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos currys lazac recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 szép lazacszelet,
1 doboz ananászkonzerv,
kis csokor friss kapor,
só,
cukor ízlés szerint,
1,5 dl tejszín,
teáskanálnyi currypor
púpos evőkanál étkezési keményítő.

Elkészítés:
Megtisztítjuk a lazacokat, besózzuk, vajon-olajon megsütjük, melegen tartjuk.
A mártáshoz serpenyőbe öntjük az ananászkonzervet, sózzuk, cukrozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, a curryt és jól kiforraljuk.
Néhány percnyi forralás után, hozzáadjuk az összevagdalt friss kaprot, majd kis idő múlva a vízben feloldott étkezési keményítőt is. Összeforraljuk, és a halszeletekre öntjük egy részét, a többit csészében szervírozzuk.
Tejszínes krumplipürével szoktam tálalni, ha szeretik ropogós salátával együtt.

Tanácsok:
A krumplipüréből egy kicsit kivehetünk, és egy tojássárgájával elkeverve csodásan kidíszíthetjük a pürét.
A "megfestett" pürét csillagcsővel /tortadíszítővel/ a szépen tálban elsimított püré tetejére nyomjuk szép mintásra, és utána kis időre a sütőbe toljuk, egy kicsit megsül, és a minták gyönyörűen megbarnulnak egy picit.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászos-gyömbéres puncs » Fenyőmagos lazacfilé » Spárgás-lazacos fusilli » Lazac céklakörettel
» Ananászos puncs » Ananászos csirkecomb » Currys csirkemell » Mazsolás-currys rizs
» Sajtos-ananászos csirke » Ananászos túrótorta II. » Sült lazac másképpen » Ananászos disznóhús
» Burgonyás pite lazaccal » Lazac gyorsan » Ananászos tiramisu » Lazac sütőben


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.