| Párolt karfiol besamel mártással, petrezselymes burgonyával receptZöldséges ételek Hozzávalók: (2 személyre) Kb. 8-10 db szép, méretes karfiolrózsa 2 púpozott ek. liszt kb. 2-3 dl tej 3 dkg vaj só bors 8 db kisebb burgonya petrezselyemzöld étolaj Elkészítés: A karfiolrózsákat megmossuk, és forrásban lévő, sós vízben kb. 6-8 percig pároljuk, majd kivesszük és melegen tartjuk. A besamel mártáshoz a felforrósított vajon megfuttatjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk és kevergetve forralunk egyet rajta. Ha nagyon sűrű lenne, még egy kevés tejet adhatunk hozzá. Szintén melegen tartjuk. A megmosott, meghámozott, feldarabolt burgonyát 2-3 ek. felforrósított étolajba dobjuk, megsózzuk, majd a lángot mérsékelve, saját levében puhulásig pároljuk. Lehetőség szerint csak rázogatva mozgatjuk, hogy ne törjük össze a burgonyát. Ha mégis kicsit odasült volna, lapátkanállal óvatosan fellazítjuk és tovább pároljuk. Amikor megpuhult, megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel. Tálalásnál a karfiolra öntünk a besamel mártásból és mellé tálaljuk a burgonyát. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |