| Parasztos sertésszelet receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj 2 db közepes vöröshagyma 20 dkg húsos szalonna, v. 1 cs. szeletelt bacon 1, 5 kg kockára vágott burgonya olaj liszt 1 nagy cs. petrezselyemzöld ízlés szerint só Elkészítés: A kicsit kivert karajszeleteket gyengén sózzuk, lisztbe mártjuk és forró olajban hirtelen kisütjük. Egy lábasban vizet párologtatunk és ebbe helyezzük a húsokat párolni. Az olajban a karikára vágott hagymát megdinszteljük, kivesszük, félretesszük. Ugyanebben az olajban a kockára vágott szalonnát, vagy a nagyobb darabokra vágott szeletelt bacont is megsütjük, majd a burgonyát sütjük ki. A hagymát, szalonnát, burgonyát óvatosan összekeverjük. A megpárolódott húsokat tepsibe lerakjuk szépen egymás mellé, erre ráhalmozzuk burgonyás keveréket, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és forró sütőben pár perc alatt (amíg meghalljuk, hogy serceg) átsütjük. Idénysalátával, savanyúsággal tálaljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |