| Parasztos uborkasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 db uborka vékonyra vágva, 3 gerezd fokhagyma vékonyra vágva, 1 evőkanál ecet, só, néhány kanál víz. (A mennyiségek többszörözhetők, a recept 1 személyre vonatkozik.) Elkészítés: Az uborkát meghámozzuk, felszeleteljük fel, majd egy kevés időre besózzuk. Ezután kicsavarjuk, hogy a sós lét eltávolítsuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval is. A fokhagymát vékonyra vágjuk, de zúzhatjuk is, Az összekeverés után egy időre a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. amíg az ízek összeérnek. A hideg uborkasaláta szinte minden ételhez fogyasztható. Amilyen finom, annyira egészséges is Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |