| Paradicsomos-zelleres harcsa receptHalas ételek Hozzávalók: 60 dkg harcsafilé, 50 dkg paradicsom, 2 kisebb zellergumó, 1 dl tej, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 ágacska rozmaring (vagy 1 teáskanál szárított rozmaring), 1 mokkáskanál törött fekete bors, csipetnyi cukor, ízlés szerint só. Elkészítés: A zellert megtisztítom és kis hasábokra vágom, a paradicsomokat egy pillanatra forró vízbe mártva héjától megfosztom és felnégyelem, a vörös- és fokhagymát pedig tisztítás után finomra vágom. Tűzálló tálba fektetem a megsózott harcsafiléket, borssal megszórom, majd a paradicsommal megrakom. Erre csipetnyi cukrot, borsot és hagymát teszek, végül a zellerrel befedem. A tejet a finomra vágott zöldfűszerekkel összekeverem, és rálocsolom az ételre. A tálat szorosan lefedem, és előmelegített, forró sütőben egy órán keresztül párolom. Sós vízben főtt burgonyával tálalom. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |