| Paradicsomos-zelleres csirkecomb receptZöldséges ételek Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 50 dkg paradicsom, 2 nagyobb zellergumó, 1 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 cs. petrezselyemzöld, 1 ágacska rozmaring (vagy 1 tk. szárított), csipetnyi cukor, 1 mk. törött fekete bors, ízlés szerint só Elkészítés: A megmosott és megtörölt csirkecombokat a forgóknál kettévágom és jól megsózva tűzálló tálba teszem. A zellert megtisztítom és kis hasábokra vágom, a paradicsomokat egy pillanatra forró vízbe mártva héjától megfosztom és felnégyelem, a vörös- és fokhagymát pedig tisztítás után finomra vágom. A csirkecombokat borssal megszórom, majd a paradicsommal megrakom. Erre csipetnyi cukrot, sót, borsot és hagymát teszek, végül a zellerrel befedem. A tejszínt a finomra vágott zöldfűszerekkel elkeverem, majd rálocsolom az ételre. A tálat szorosan lefedem és előmelegített, forró sütőben egy órán keresztül sütöm. Ezután a csirkecombok tetejéről a zellert és a hagymát félretolom, és pár percig, amíg a hús piros lesz, pirítom. Tésztaköret illik hozzá. Tanácsok: Nagyon finom! A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |