Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos-zelleres csirkecomb recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb,
50 dkg paradicsom,
2 nagyobb zellergumó,
1 dl tejszín,
1 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 cs. petrezselyemzöld,
1 ágacska rozmaring (vagy 1 tk. szárított),
csipetnyi cukor,
1 mk. törött fekete bors,
ízlés szerint só

Elkészítés:
A megmosott és megtörölt csirkecombokat a forgóknál kettévágom és jól megsózva tűzálló tálba teszem. A zellert megtisztítom és kis hasábokra vágom, a paradicsomokat egy pillanatra forró vízbe mártva héjától megfosztom és felnégyelem, a vörös- és fokhagymát pedig tisztítás után finomra vágom.
A csirkecombokat borssal megszórom, majd a paradicsommal megrakom. Erre csipetnyi cukrot, sót, borsot és hagymát teszek, végül a zellerrel befedem. A tejszínt a finomra vágott zöldfűszerekkel elkeverem, majd rálocsolom az ételre. A tálat szorosan lefedem és előmelegített, forró sütőben egy órán keresztül sütöm. Ezután a csirkecombok tetejéről a zellert és a hagymát félretolom, és pár percig, amíg a hús piros lesz, pirítom.
Tésztaköret illik hozzá.

Tanácsok:
Nagyon finom!


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkecomb görögösen » Tejfölös gombás csirkecomb » Gombás csirkecomb » Bundás csirkecombok
» Töltött csirkecomb sajtal » Joghurtos csirkecomb » Karácsonyi diós csirkecomb » Csirkecomb gazdagon töltve
» Görög csirkecombok » Csabai csirkecomb » Rác csirkecomb » Marinált csirkecombok
» Fincsi csirkecomb » Pikáns csirkecomb. » Boros csirkecombok » Csirkecomb kertészné módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.