| Görög csirkecombok receptHúsételek Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 45 dkg paradicsom, 25 dkg olívabogyó, 1 közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5-6 friss (v. 1 mk. szárított) bazsalikom, 1 csokor petrezselyem, 1 ek. Worcester szósz, só, bors, olaj Elkészítés: A húst megmossuk, szárazra töröljük, gyengén besózzuk, borsozzuk, és kevés felhevített olajban hirtelen elősütjük. Tűzálló tálba lerakjuk, ebben fogjuk majd tálalni. A sütőolajban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a meghámozott, cikkekre vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott bazsalikomot és petrezselymet, a Worcester szószt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kb. 10 percig fedő alatt pároljuk, aztán fedő nélkül felére elforraljuk a levét. Hozzákeverjük a kimagozott, felezett olívabogyókat, a csirkére öntjük, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 fok) addig sütjük, amíg a csirke megpuhul, és kissé megpirul (kb. 30-35 perc). Tanácsok: Semleges ízhatású körettel tálaljuk. (Én, wokban készítettem el, nem tettem sütőbe.) A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |