| Paradicsomos, hagymás levelestészta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 nagyobb fej vöröshagyma 2 csomag levelestészta 10 ek olivaolaj + még egy kevés fokhagyma víz paradicsom 4 fej lilahagyma bazsalikom kakukkfű rozmaring só bors Elkészítés: Elõször készítsük elő a 4 nagyobb fej vöröshagymát, vágjuk finomra. A 2 csomag levelestésztát előzőleg vegyük ki a fagyasztóból. A felaprított hagymát tegyük egy lábasba 10 evőkanál olivaolajjal. Pár percig erős lángon pirítsuk aranybarnára, majd csökkentsük a lángot. Adjunk hozzá még egy kis olajat, a finomra vágott fokhagymát és egy kis vizet. Kb. 1 órán át, gyakori kevergetés mellett főzzük. Rendszeresen adjunk hozzá egy kis vizet, hogy a hagyma le ne égjen. Amikor jól megsült, töltsük egy mély tányérba, hűtsük kicsit és tegyük a hűtőbe, hogy minél előbb kihűljön. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és fektessük rá a kinyújtott levelestésztát. Széles pengéjû késsel kenjük rá a lehűtött hagymakrémet. Jól mossuk meg a paradicsomokat, és vágjuk hosszában vékony, szabályos szeletekre, majd fektessük egymás mellé a hagymakrémes tésztára. Hámozzuk meg a 4 fej lilahagymát, vágjuk ketté, és szeleteljük fel nagyon vékonyra. A szeleteket szedjük szét, és hintsük meg velük gazdagon a paradicsomkarikákat. Különbözõ zöldfűszerekkel – apróra vágott bazsalikommal, friss kakukkfűvel vagy rozmaringlevélkékkel – ízlés szerint fokozhatjuk az ízhatást. Egyszerre azonban inkább csak egy-egy fűszerrel próbálkozzunk, tartózkodjunk a túlzásoktól. (szárított formában is nagyon finom) A sütőt 200 fokra melegítsük elő. A lepényt sózzuk, borsozzuk, majd finoman locsoljuk meg olívaolajjal. Tegyük a sütõ közepére, és a hőfokot csökkentsük 180 fokra. Addig süssük, amíg a paradicsomok meg nem puhulnak, de a tészta még nem ég meg. (Kb. 20-30 perc) Négyzetekre vágva, még langyosan tálaljuk. A receptet beküldte: _anatha_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |